HomeExpertiseAanneming van WerkPrint pagina

Aanneming van Werk


Veel woningen en gebouwen worden gerealiseerd op basis van Aanneming van Werk.

Een Opdrachtgever wil graag de vinger aan de pols houden, neemt een Architect in de arm, laat tekenen, een bestek wordt gemaakt en de bouwvergunning gevraagd en verkregen.

De Architect begeleidt de (vaak niet deskundige) Opdrachtgever bij het vinden van de juiste Aannemer, ofwel door een Aanbesteding te houden (al dan niet met inachtneming van de Europese Richtlijnen daaromtrent) ofwel door op basis van één op één met een Aannemer tot overeenstemming te komen over de voorwaarden, inclusief de aanneemsom, voor de uitvoering van het werk.

Vaak wordt daarbij de UAV 1989 (bouwstandaardvoorwaarden) op het werk van toepassing verklaard, inclusief het daarbij behorende Arbitraal Beding met Arbitrage door de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Het beoordelen en opstellen van de afspraken tussen Opdrachtgever en Architect en Opdrachtgever en Aannemer is standaard werk voor Kantoor Smit.

Ook het adviseren tijdens en na de bouw, het beoordelen van bouwgeschillen en het zo nodig daarover procederen voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw valt onder de werkzaamheden van Kantoor Smit.

Mr Erik Smit is als jurist/juridisch raadsman geregistreerd bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Bekijk hier de de tekst van de UAV 1989

Concepttekst voor de UAV 2011 (per 19 september 2011)


Kantoor Smit, Vastgoed- en bouwjuridische adviezen|Oude Baan 29-b|5242 HT Rosmalen|Tel: 073 - 523 01 75|Fax: 073 - 642 75 20